Her deler jeg tanker, gode råd og videoøvelser med dig

Scroll endelig ned over siden, der er mange nyttige ting!

Når kroppen “larmer” bør du overveje følgende anbefalinger:

Begræns indtag af tomme kulhydrater (slik, kager, sukkerholdige drikke og hvidt brød)

Begræns indtag af salt (brug salt af en god kvalitet – halvt så meget, dobbelt så dyrt. Det går lige op)

Drik masser af frisk postevand Prioriter kødfrie dage, dage med suppe og grøntsagsjuice, hvor det er muligt, eller når fordøjelsen har brug for lidt ro

Begræns indtag af komælksprodukter

Begræns indtag af kaffe til 1-2 kopper om dagen (overvej 50% koffeinfri)

Undgå alkohol i hverdagen

Få en god nats søvn (gerne i tidsrummet 22.00-06.00)

Bevægelse i minimum 30 minutter dagligt

Frisk luft hver dag

Prioriter digitale pauser – især lige inden sengetid

Lav en taknemmelighedsdagbog

Køb dig en dagbog. Læg den ved din seng. Hver aften inden sengetid, skriver du minimum 3 positive hændelser fra dagen der er gået. På denne måde har du fokus på gode ting og oplevelser i løbet af dagen, fremfor alt det mindre gode.

YouTube videoer med øvelser kendt fra Yoga, Pilates m.m

Dette stræk går dybt. Gå ind i det med din vejrtrækning. Træk vejret helt ned i maven. Ind gennem næsen og ud gennem munden. Mærk strækken langs din side. Mærk din hofte og bækken. Giv slip i disse områder inklusiv i dine baller.

“Pose of surrender” handler om overgivelse – overgivelse til det der er. Jo mere smidig du bliver kan du bevæge dig mere og mere ned over dine ben. Handler om at være med det der er. Dybe åndedrag. Giv slip i skuldre og nakke. Sørg for dine ben er strakte. Mærk efter små rystelser. Spændinger i nakke, ryg og lænd. Bare sid i stilhed og vær med det der kommer op til overfladen af følelser.

Disse to stræk jeg viser løber langs fodens svang samt alle muskler i fødderne. Tag mindst 3 dybe åndedrag ind i disse udstrækninger. Gør det jævnligt for at give mere smidighed i dine sener i fødderne samt langs dine skinneben.

“Duen” eller “Svanen” som dette stræk også kaldes er et stærk, der lindre spændinger i udadførende muskler samt Piriformis. Du vil sandsynligvis mærke dine muskler gør modstand. Derfor er du nød til at arbejde med dig selv og dit åndedræt. Her kan både det fysiske og det følelsesmæssige være på spil. Gå ind i det i stilhed evt med lidt meditativ musik i baggrunden.

“Stående forover bøjning” En kort video om hvor vigtigt de små pauser er for din krop. Et super stræk der giver plads mellem dine ryghvirvler, strækker hofterne. Styrker lår og knæ. Holder din rygrad stærk og fleksible. Lindre spændinger i ryg, lænd og nakke. Du opnår ro på nervesystemet og mere velvære.